Prosjekt male bord

For omtrent en måned siden kjøpte jeg et gammelt kjøkkenbord på et loppemarked. Jeg ble umiddelbart hekta på de vakre detaljene på sidene og på bena. Jeg hadde ingen anelse om hvor gammelt bordet var eller hva slags tre det var laget av, men det var utrolig vakkert i sin grunnleggende form. Dessverre var det imidlertid litt skadet på sine sider. Fargen var ikke min favoritt (brunoransje!). Så jeg begynte prosjekt «male bord»!

Hvorfor ikke kjøpe ny? Hvis du følger bloggen min vet du at jeg er interessert i unik innredning. Hvorfor skal jeg pynte som alle andre med standard møbler?

Jeg begynte med å slipe ned bordplaten og bena. Deretter kuttet jeg omtrent to desimeter på bena (et stuebord er ment å være lavere enn et kjøkkenbord). Det neste skrittet var å trimme av den gamle malingen på detaljene på bena.

Deretter var det tid for å velge farge og begynne å male. Jeg gjorde så jeg malte rammen og bena i en eggehvite farge. For detaljene på bena brukte jeg en lysegrå farge for å fremheve skyggene. Det var et virkelig presisjonsarbeid, og jeg var ofte usikker på om jeg hadde valgt den rette veien å gå. Resultatet ble imidlertid veldig bra. Bordplaten beholdt jeg som den var, men jeg børstet på litt lakk for å virkelig fremheve treet på en vakker måte. Bordet passer perfekt inn i stuen og er i god harmoni med resten av innredningen. Litt stolt er jeg faktisk over min sans for design!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *