Hva er det med politikere likevel?

Finnes det noen ærlige politikere? Er det noen politiker som ikke prøver å sko seg på alle måter? Hvorfor er nesten hver politiker fanget med noe bedrageri på et tidspunkt i karrieren? Hvorfor blir noen mennesker politikere? Er det fordi de ønsker å endre noe? Eller vil de bare ha en sikker jobb? Mange spørsmål og jeg vil sikkert aldri få noen svar.

Åpenbart er jeg ikke spesielt imponert av våre politikere, enten her i Stavanger eller de som sitter i Oslo og bestemmer. Det er bare mye snakk om alt og ingenting skjer. Jeg kan ta ungdomsarbeidsledighet som et eksempel. Den er ikke høy i Norge, men det er noen byer der den er så høy som 15%. Det er tydeligvis ikke et problem ifølge politikerne. Joda, det er ”uheldig”, men egentlig spiller det ingen rolle. Vi har olje!

Oljen synes å være svaret på alle problemer. Penger i oljefondet er nok og til overs for alle nordmenn over millioner av år. Det svarte gull frelser oss fra det onde og økonomiske bekymringer. Den stakkars 20-åring som ikke får en jobb, hvor mye han eller hun enn prøver, kan rett og slett slutte å bekymre seg og drømme søte drømmer om oljen fra Nordsjøen.

Jeg har en idé. Hvis vi lar en arbeidsløs 20-åring bytte jobb med en av politikerne i Stortinget, hva ville skje? Sannsynligvis bare positive ting. 20-åringen ville ikke være så blasert og vil sikkert være i stand til å styre opp både det ene og det andre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *